ERP

ERP PARTNERVÁLASZTÁSI KÖVETELMÉNYEK

 • A bevezetésre ajánlott ERP rendszer rendelkezzen magyar nyelvű felhasználói felülettel.
 • A vezetésre ajánlott ERP rendszer működjön a jelenleg elterjedt irodai operációs rendszereken (Win 7, Win 8 stb.).
 • Az elterjedt office rendszerekbe az adatok feldolgozhatók legyenek, azokkal átalakítás nélkül is műveletet lehessen végezni.
 • Az ERP rendszer rendelkezzen a hazai számviteli előírásoknak megfelelő nyilatkozattal.
 • Az ERP rendszer rendelkezzen több konkurens és független magyarországi és magyar nyelvű szakmai támogatással.
 • Az ERP rendszer támogatása munkaidőben elérhető telefonos és táveléréssel rendelkező támogatással rendelkezzen.
 • Az ERP rendszer kérés esetén, munkaidőn kívül is elérhető telefonos és táveléréssel rendelkező támogatással rendelkezzen.
 • Az ERP rendszer rendelkezzen magyar nyelvű alap felhasználói dokumentációval.
 • Az ERP rendszer a cég bővülése esetén a potenciális célországokban rendelkezzen megfelelő nyelvi és lokalizált helyi verziókkal és referenciával.
 • A cég tevékenységi területén a bevezető szakemberek rendelkezzenek megfelelő referenciával.
 • A megcélzott ERP bevetési területek (pénzügy, logisztika, CRM, szervíz, gyártás, anyagszükséglet tervezés, üzleti lehetőség kezelés) rendelkezzenek megfelelő, kész és testre szabható funkciókkal.
 • Az ERP rendszer bizonylatképei, lekérdezései a felhasználó által is könnyen testre szabhatók legyenek.
 • Az ERP rendszer adatbázis szerkezete tetszőlegesen, egyénileg (cég szinten) is bővíthető, testre szabható legyen, fejlesztési feladatok nélkül.
 • Az ERP rendszer több cég vagy esetleg cégcsoport kezelésére is alkalmas legyen.
 • Az ERP rendszer összeköthető legyen a kapcsolódó, más, használatban lévő irodai rendszerekkel (bank terminál, ANYK, MKVK, web crm vagy web-áruház, sms küldő rendszer stb.)
 • Az ERP rendszer főbb adatai – üzleti partner, cikkek, árak, stb. – kezelhetők legyenek mobil eszközről.

Mi az a vállalatirányítás, vállalatirányítási rendszer?

A vállalatirányítási rendszer egy olyan számítógépes szoftver, amely képes kiállítani egy vállalat kimenő számláit. Amennyiben csak erre lenne képes, úgy számlázó rendszernek hívnák, tehát egy vállalatirányítási rendszer jóval több, mint egy számlázó szoftver, de lényegében ez az alapja. A vállalatirányítási rendszer együtt kezeli a vállalat kimenő és bejövő számláit, kezeli a vállalat pénztári, banki nyilvántartásait, valamint képes ellátni a szakmai feladatok alátámasztását is számítógépes rendszeren. És fontos, hogy az egészet egyben (integráltan) kezeli, hogy egy adatot ne kelljen több helyen is rögzíteni. Általában főkönyvi modullal is kiegészítik, és a vállalat egészét átszövi.

Mi az az ERP?

Az ERP egy angol rövidítés, amely az Enterprise Resource Planning megnevezésből (magyarul: Vállalati Erőforrás Tervezés) származik. Az ERP-t általánosságban vállalatirányítási rendszerekkel azonosítják. Amikor ERP-ről beszél valaki, úgy az elmélet mögötti számítógépes rendszerre gondol, általában.

Mi az a CRM?

A CRM szintén egy angol rövidítésből, a Customer Relationship Management megnevezésből (magyarul: Ügyfél Kapcsolat Menedzsment) származik. A vállalatirányítási rendszerek (ERP) részét képezhetik ezek a CRM rendszerek. A CRM rendszer önmagában is képes működni, de a legtöbb vállalatirányítási rendszernek is része a CRM, mert enélkül a piacon már életképtelen lenne a dolog. A CRM olyan önállóan, vagy más rendszer részeként működő számítógépes szoftver, program, amely kezeli a cég és az ügyfelek közötti kommunikációt. És ezeket az adatokat felhasználja annak érdekében, hogy az üzletet bővíteni, növelni, profitábilissá lehessen tenni.

Mi az a DMS?

A DMS szintén egy angol rövidítésből, a Dealer Management System megnevezésből (magyarul: Kereskedői Menedzsment Rendszer) származik. A DMS rendszerek azoknak a vállalatirányítási rendszereknek a csoportja, amelyek kifejezetten gépjármű márkakereskedők részére készültek. Bár ezt a rövidítést használják a Document Management System megnevezésre is.

Mi az a MIS?

A MIS szintén egy angol rövidítés, mégpedig a Management Information System (magyarul: Vezetői Információs Rendszer) szavak rövidítése. A vállalatirányítási rendszerek részét képezik ezek a modulok, amelyek általában vezetői információk kinyerésére szolgálnak. Legtöbb riportokon, jelentéseken keresztül tájékoztatja a cég vezetőit a cég működéséről. Ilyen típusú rendszereket önállóan is lehet telepíteni, akkor általában valamilyen más szakmai rendszerből nyerik ki az adatokat és a platformot jelentik a vezetők számára, hogy egységesen láthassák, elemezhessék az adatokat.

magyar

A SAP Business One a 2018-as, 1.0-s verziótól támogatja a NAV onlineszámla feladást. Az aktuális verziónkért, kérem, keressen minket, hogy az adatszolgáltatása rendben legyen!